Les millors fruites i verdures per combatre la calor

Amb l’arribada del bon temps, el nostre cos necessita menjars refrescants i lleugers per poder regular la nostra temperatura corporal i evitar un cop de calor durant els dies més calorosos de l’estiu.

És fonamental aconseguir que el nostre cos estigui ben hidratat, evitant les hores de sol més caloroses, les digestions lentes i hidratant-nos sovint amb aigua.

• Fruites, Sucs i liquats
Tant els sucs, els liquats o la fruita, la podem consumir en qualsevol hora del dia, et refresquen en el moment, ja que t’aporten una gran quantitat d’aigua i rics en vitamines. Són fàcils de digerir pel nostre cos i ajuden a regular la temperatura corporal.

Fruites de temporada: Meló, Síndria, maduixes, cireres, préssecs, nectarines.

• Amanides i cremes fredes
Les amanides és un dels plats estrella durant l’estiu, es poden fer mil combinacions, amb, hortalisses, fruita, llegums, pasta, formatges … Totes són molt recomanables durant els dies més calorosos, ja que ens aporten frescor i lleugeresa en la digestió.

Les cremes són un excel·lent opció en èpoques de calor, ja que ajuden a regular la nostra temperatura corporal i suposen una ingesta extra de líquids.
Gaspatxo, vichyssoise

Verdures de temporada: Enciam, tomàquet, pastanaga, api, cogombre, porro, carabassó.