Recomanacions Sant Jordi 2019

Aquestes són les recomanacions literàries de La Morana per a la diada de Sant Jordi.

Autor: Vicent Marqués 

TítolHistòria de la cuina catalana i occitana 

Editorial: Edicions Sillida 

Sinopsi: 

Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. 

Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina.  

El primer volum de l’obra està dedicat a les salsesels aperitiusles amanides i les sopes, i inclou més de 300 receptes que expliquen com s’han de cuinar i quin és el recorregut històric i cultural d’uns plats que formen el corpus de la cuina compartida pels Països Catalans i els Països Occitans. 

Autor: Ada Parellada 

Títol: La cuina sostenible 

Editorial: Columna Edicions 

Sinopsi: 

La cuina sostenible és un llibre amb pretensions, on ens mostrar un dels problemes actuals més importants, el de la quantitat de menjar que llencem diàriament a les escombraries, un malbaratament alimentari que augmenta cada dia. 
Reorganitzar la teva cuina, fer-la més eficaç i àgil, donant idees i trucs per millorar la gestió culinària quotidiana. 
Ensenyar-te a menjar millor, més sa, més variat, més saborós i més divertit. 
Ajudar-te a viure de renda, culinàriament parlant: que el temps invertit a cuinar avui et serveixi per a la resta de la setmana.  

Autors: Nani Nolla, Mireia Jordana, Bet Carbonell 

Títol: La melmelada a la cuina 

Editorial: Cossetània Edicions 

 Sinopsi: 

Aquest llibre que teniu a les mans pretén donar resposta a una de les preguntes que sempre ens fan: «Una melmelada molt bona, però… aquesta com me la menjo?» És per això que hi trobareu un recull de receptes, en què la melmelada és un ingredient més. N’hi ha que són nostres, originals, i n’hi ha d’altres d’adaptades de receptes clàssiques, de blogs o de llibres de cuina, i amb totes hi hem experimentat fins que han acabat sortint bé. 

El llibre està estructurat en sis apartats diferents: esmorzars i berenars, per picar, primers plats, carn, peix i postres. En cada apartat trobareu propostes suggeridores i divertides, en les quals volem demostrar que la melmelada pot anar més enllà de la torrada per esmorzar.