Verdures de tardor a La Morana


Durant la tardor podem gaudir de diverses verdures de temporada que es troben a l’hort de La Morana.

Algunes de les verdures que trobarem aquesta tardor a l’hort de La Morana són els porros, les bledes, la coliflor, els espinacs, el bròquil, les pastanagues, el fonoll, l’api, els espàrrecs, les carabasses, les endívies i les cebes.

Presentarem 3 productes que trobarem durant la tardor i les seves principals propietats:

Espinacs:

El mes d’octubre comença la temporada d’espinacs que s’allargarà fins ben entrat l’abril.
Els espinacs són una gran font de nutrients, amb una quantitat considerable de proteïnes, vitamines i diferents minerals.
Son rics en Vitamina A i C entre d’altres i en minerals com el calci, el ferro o el potassi.
És una verdura que podem trobar en plats de la nostra gastronomia com els espinacs a la catalana o en la truita d’espinacs (de vegades amb fessols).

Bròquil:

El bròquil pertany a la família de les crucíferes, aporta fibra i proteïnes i es ric en vitamina C.

S’han publicat diferents estudis que demostren que el bròquil i les verdures de de la seva família ajuden en la prevenció del càncer, gràcies als seus principis actius que contenen.

Es recomana una cocció curta d’uns 10-15 minuts per tal que ens aporti una quantitat de vitamina C molt superior a la que tenen cítrics com la taronja o la llimona.

Fonoll:

El bulb del fonoll és una font rica en potassi i àcid fòlic, tot i que ens aporta poques calories,  és una verdura que conté molta fibra.

El bulb  del fonoll es indicat per a les persones que pateixen hipertensió, artritis o retenció de líquids, ja que té un suau efecte diürètic.

Podem utilitzar-lo a la cuina tant bullit, saltejat o per acompanyar en la cocció de llegums, cols o brous.